لیست اختراعات اميررضا وحدتي زيادخاني
اختراع ادعايي نوعي سيستم جداكننده بر پايه ميدان گراويتي استوك است كه قادر به جداسازي گل ولاي از جريانهاي چهار فازي نفت، گاز، آب و ذرات جامد ميباشد. اين سيستم قابل نصب برروي MOT ميباشد و همزمان با پاس كردن استانداردهاي ASME Section VIII و NACE MRQ0175 كه در ارتباط با بحث سايش، خوردگي ناشي از آب نمك، خوردگي ناشي از گاز H2S و HIC ميباشد، از لحاظ ابعادي نيز بسيار كوچك و قابل نصب روي يك تجهيز mobile است و تمام شرايط عملياتي انواع نفت خام كشور را پوشش ميدهد. همچنين سيستم اختراعي به دليل نداشتن قطعات متحرك، هزينه عملياتي و تعمير و نگه داري بسيار پاييني دارد. در اين سيستم، با هدف پوششدهي تمامي شرايط عملياتي و محدوديتهاي ابعادي پكيج براي نصب روي تريلر، از تركيب چهار سيكلون با سايزهاي مختلف استفاده شده است. يافتن تركيب بهينهاي از سيكلونها كه بتوانند همزمان داراي افت فشار پايين وefficiency بالا باشند و براي محدوده وسيعي از نفت خام جوابگو باشند ضروري است. در اين طراحي ميتوان با باز و بسته كردن شيرهاي ورودي و خروجي هركدام از سيكلونها آرايشهاي مختلفي را در مدار قرار داد و به تركيب بهينه مورد نياز رسيد.
نيروگاههاي سيكل تركيبي نقش بسيار مهمي در توليد پايدار برق دارند. اين نيروگاهها مقادير بسيار زيادي از آب را روزانه جهت توليد برق مصرف ميكنند. با توجه به مشكل كم آبي و اين نكته كه بر اثر احتراق در خروجي گازهاي دودكش مقادير قابل توجهي بخار آب وجود دارد ميتوان اين آب را بازيابي نمود. سامانه "بازيابي آب از گازهاي احتراق خروجي دودكش نيروگاه سيكل تركيبي" با استفاده از فناوري جذب توسط محلول جاذب معدني در دماي كاري گازهاي خروجي ميتواند به ازاي هر 40 مترمكعب گاز خروجي از اگزوز نيروگاه سيكل تركيبي بين 1.7-1.2ليتر در ساعت آب مقطر قابل استفاده نيروگاهي با كيفيت Potable در توليد كند و بخش عمده اي از مصرف نيروگاه را تامين نمايد و به حفظ منابع آبي زير زميني و سطحي كمك شاياني نمايد.
جهيزات فشار قوي برق معمولا از روغنهاي عايق بهره ميبرند. اين روغنها در اثر كاركرد و مرور زمان برخي از خواص خود را از دست ميدهند و دچار آلودگيهاي فيزيكي و شيميايي ميشوند. تعويض روغن بهعنوان آخرين راه حل هم بسيار هزينهبر است و هم مشكلات حاد زيستمحيطي در پي دارد. اختراع ادعايي يك سامانه بازيابي و پالايش روغنهاي عايق است كه در تجهيزات فشار قوي برق مانند ترانسفورماتور كاربرد دارد. “سامانه دائم در مدار تصفيه روغنهاي عايق” بهصورت دائمي و بدون نياز به خاموشكردن به ترانسفورماتور، سوئيچگير، توربين و راكتور متصلشده و آلودگيهاي روغن را از آن حذف مينمايد. ذرات معلق، رطوبت، گازهاي محلول، لجن و تركيبات اسيدي روغن از جمله آلودگيهايي هستند كه توسط اين سامانه حذف شده و خواص فيزيكي و شيميايي روغن مانند ولتاژ شكست، تانژانت دلتا، كشش سطحي و اسيديته بهبود پيدا ميكنند . اين سامانه همچنين ميتواند با استفاده از بسترهاي زئوليتي، هسته ترانسفورماتور را خشك كند.
يكي از مهمترين عوامل كاركرد ايمن ترانسفورماتورهاي قدرت، وجود مقاومت عايقي مناسب درون هسته ترانسفورماتور است. آب بهعنوان تركيبي قطبي ولتاژ شكست روغن و مقاومت عايقي هسته را بهشدت تحت تاثير قرار ميدهد. رطوبت از راههاي مختلف جذب هسته ترانس ميشود و آسيبهاي بسيار جدي به ترانس وارد ميكند. روشهايي مانند خشككردن تحت خلا نيازمند خاموشكردن ترانسفورماتور است و بهعلت سرعت بالاي رطوبتزدايي (چند روز)، تنشهايي را در كاغذ عايقي بهوجود ميآورد و ممكن است ترانس نيازمند سفت كردن و بستن دوباره (Re clampping) شود. اختراع ادعايي يك سامانه دائم در مدار است كه به ترانسفورماتور قدرت متصل ميشود و بدون نياز به تخليه روغن يا خاموشكردن ترانس و با استفاده از خشككننده (Desiccant) در بستر ثابت بهصورت تعادلي آب را از روغن جذب مينمايد و روغن خشكشده با چرخش درون ترانس رطوبت را از هسته گرفته و اين چرخه تا خشكسازي كامل هسته ادامه دارد. از آنجا كه انتقال جرم به آهستگي و بهصورت تعادلي انجام ميشود در مدت زمان چندين ماه كه اين سامانه به ترانس متصل است تنش فيزيكي بر اثر كاهش رطوبت به كاغذ هسته ترانس وارد نميشود و ضمن خشكسازي هسته، نياز به بستن دوباره آن نيست. خشككننده، غربال مولكولي زئوليتي-رسي است كه از منافذ ريز با اندازه يكنواخت و مشخص تشكيل شده است و بهعنوان جاذب مورد استفاده قرار ميگيرد. يك مولكول آب به اندازهاي كوچك است كه ميتواند از اين منافذ عبور كند بهگونهاي كه اين منافذ مانند يك تله براي نگهداشتن مولكولهاي آب عمل ميكنند و بهواسطه دارا بودن چنين خاصيتي است كه قادر است به اندازه 20 تا 30 درصد از وزن خود آب جذب نمايد.
موارد یافت شده: 4